Termometr elektroniczny DT-2 z czujką zanurzeniową - HACCP - świadectwo wzorcowania
Termometry » elektroniczne|Termometry » spożywcze - gastronomiczne
TERMOMETR ELEKTRONICZNY DT-2 z czujką zanurzeniową
Przeznaczony jest do pomiaru temperatury w pomieszczeniach takich jak magazyny, chłodnie, lodówki itp.
Termometr DT-2 przeznaczony jest do stosowania w przemyśle spożywczym i farmaceutycznym do kontroli i pomiaru temperatur w zakresie od -50°C do 270°C.
Termometr posiada dwa przyciski
ON/OFF - włącz/wyłącz
oraz drugi który posiada funkcje:
MAX pokazuje maksymalną temperaturę
MIN pokazuje minimalną temperaturę.
Funkcje:
- miernik temperatury
- pomiar temperatury w °C
- pomiar (zmiana na wyświetlaczu) dokonywany jest co 15 sekund
- rozdzielczość wskazań 0,01 °C
- dostęp do wartości maksymalnej i minimalnej
- sygnalizacja niskiego stanu baterii
Standardowe wykonanie - przewód silikonowy (wytrzymałość termiczna przewodu +180°).
DANE TECHNICZNE
zakres mierzonych temperatur | -50°C do 270°C |
zakres temperatur pracy | -30°C do 40°C |
rozdzielczość wskazań | 0,01°C |
dokładność pomiaru | -/+0,1°C |
zasilanie | 1/2xAA (Bateria Litowa) |
wyświetlacz | LCD 3 1/2 cyfry |
wymiary obudowy | 45x100x19 mm |
stopień ochrony obudowy | IP66 |
wymiary sondy ST05 | 4x60 mm |
długość przewodu sondy | Lp=1 m |
materiał osłony czujnika stal kwasoodporna 1H18N9T |
Termometr produkcji polskiej.
Termometr wyposażony jest w świadectwo wzorcowania wystawione przez Producenta.
Wyrób posiada dopuszczenie do kontaktu z żywnością (PZH)
Termometr elektroniczny DT-2 (-50/+270°C) czujka ok 60mm, dokł.0,1°C HACCP świadectwo wzorcowania