Termometr elektroniczny DT-1 dla laboratoriów i gastronomii - HACCP - świadectwo wzorcowania
Termometry » elektroniczne|Termometry » spożywcze - gastronomiczne
Wzorcowy termometr elektroniczny DT-1 wyposażony w świadectwo wzorcowania przeznaczony jest do stosowania w przemyśle spożywczym do pomiaru temperatur w zakresie od -50°C do 270°C.
Termometry z sondą penetracyjną (szpikulcową) są niezbędne np. przy kontroli temperatury przy odbiorze produktów spożywczych w transporcie (HACCP)
Nowa ulepszona wersja - szerszy zakres pomiaru temperatury przy zachowanej bardzo dużej dokładności pomiaru.
Obudowa przemysłowa z tworzywa ABS o dużej wytrzymałości mechanicznej. Stopień odporności obudowy IP66 - obudowa odporna jest na kurz, brud i wodę.
Sonda wykonana jest ze stali kwasoodpornej - przystosowana jest do szybkiego pomiaru temperatury np. mięsa, mleka i ich przetworów. Sonda przymocowana jest do termometru przewodem o długości 1 metra.
Termometr posiada funkcję MAX/MIN
DANE TECHNICZNE
zakres mierzonych temperatur | -50°C do 270°C |
zakres temperatur pracy | -30°C do 40°C |
rozdzielczość wskazań | 0,01°C |
dokładność pomiaru | -/+0,1°C (w całym zakresie) |
zasilanie | 1/2xAA (bateria litowa) |
wyświetlacz | LCD |
wymiary obudowy | 45x100x19 mm |
stopień ochrony obudowy | IP66 |
wymiary sondy ST01 | grubość 3mm x długość 100 mm |
długość przewodu sondy | 1 m |
materiał osłony czujnika stal kwasoodporna 1H18N9T |
Termometr produkcji polskiej.
Termometr wyposażony jest w świadectwo wzorcowania wystawione przez Producenta.
Wyrób posiada dopuszczenie do kontaktu z żywnością (PZH)
Termometr elektroniczny DT-1 (-50/+270°C) czujka 100mm, dokł.0,1°C HACCP świadectwo wzorcowania
- termometr-swiadectwo-wzorcowania.pdf, Przykładowe świadectwo wzorcowania